Poezie românească la Viena

Luni sunt acolo!

De pe site-ul ICR Viena (pe care ar fi trebuit să mă deranjez sa-l citesc înainte de a deranja oamenii cu întrebari idioate! scuze publice Gabi si Iulian!):

ALFABETE BALCANICE ŞI SUNETE CENTRAL-EUROPENE

Seară de poezie şi muzică la ICR Viena cu poeţii Iulian Tănase, Vasile Leac, Constantin Acosmei, actriţa Katharina Stemberger, pianistul Bela Korenyi şi editorialistul Norbert Mayer

Locație:

ICR Viena participă pentru a treia oară la suita de programe organizate de Ministerul Educaţiei, Artelor şi Culturii cu prilejul Zilei Europene a Multilingvismului. 

În această zi dedicată pluralităţii lingvistice, porţile institutului se deschid larg pe 26 septembrie, începând cu ora 17:00. Echipa ICR Viena a pregătit un eveniment divers care îi invită pe vizitatori să pătrundă pe un traseu liric în universul limbii române – limba de provenienţă a unei comunităţi de de 68.000 de cetăţeni austrieci conform ultimelor statistici – şi, în acelaşi timp, prezintă cursurile de limbă şi civilizaţie română propuse de ICR Viena.

Gazdele primei părţi a serii sunt profesorii de limba română ai ICR Viena, iar librăria Kuppitsch –  una dintre cele mai vechi librării vieneze, înfiinţată în anul Revoluţiei franceze – va amenaja un stand de titluri româneşti disponibile oricând în rafturile ei. 

Româna în varianta ei lirică va fi ilustrată de invitaţii evenimentului, poeţii Constantin Acosmei, Vasile Leac şi Iulian Tănase vor citi începând cu ora 19:00 fragmente din creaţia lor. Iulian Tănase este unul dintre laureaţii de anul acesta al premiului „1+1+1=1” din Graz. În decursul serii va avea loc şi o prezentare a antologiei „Balkanische Alphabete: Rumänien”/ „Alfabete balcanice: România”, coordonat de Ernest Wichner, directorul Literaturhaus Berlin. Textele în limba germană vor fi recitate de actriţa Katharina Stemberger. Compozitorul şi pianistul de origine maghiară Bela Korenyi va oferi soundtrack-ul central- şi sudest-european. Discuţiile autorilor cu publicul vor fi moderate de editorialistul cotidianului „Die Presse”, Norbert Mayer. 

Parteneri: Ministerul Educaţiei, Artelor şi Culturii din Austria, Librăria Kuppitsch

P.S.:  Ce mişto ar fi ca Librăria Kuppitsch să aibă, prin absurd, Jucăria mortului a lui Acosmei, pe care io cică n-am văzut-o, ca o tântă, în singurul loc din România de unde aş fi putut s-o iau, la TNCP în 2010.  Atunci poate n-ar mai face zum mişto de mine! 🙂

4 Comments

 1. impricinatul said,

  27/09/2011 at 10:27 am

  nu-s daca vream la o seara de poezele, da la viena vream! 🙂
  numai ca n-am cum. in plus, pe langa sunetele de care e vorba in propozitiune, profitam sa merg sa cunosc bucataria viennoise de la matale, ca tot o lauzi!

 2. capricornk13 said,

  28/09/2011 at 7:34 am

  păi vă aştept când ai chef, împricinatule, dă o fugă cu doamna şi domnişoara! 🙂 şi promit c-o să vă placă mâncarea din locurile unde vă duc…

 3. seymour said,

  28/09/2011 at 8:20 am

  am ajuns cu bine, iti scriu pe mail, seymor.

 4. capricornk13 said,

  28/09/2011 at 8:47 am

  🙂 ok


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: