Jeremy Irons – de geniu…

… “Have a sense of proportion!” – da, da, da!  Huo imbecilitatea americană obsesiv-compulsivă anti-fumat!

Şi evident că nu vreau nicio lege care să-i interzică lui Jeremy Irons să-mi pună mâna pe fund!!! (poate aş vota cu una care să-l oblige :D) – cu ăilalţi promit că mă descurc de una singură…

http://www.youtube.com/watch?v=tNqXiDZ7hbM&feature=player_detailpage

Advertisements

15 Comments

 1. a doua said,

  30/04/2013 at 1:17 am

  s-a ramolit jeremy irons. e genul de actor si bun si atragator (odata) care iti strica orice fantezie cind incepe sa aiba pareri. a jucat in roluri mult mai interesante si complexe decit e el ca om si te miri de unde le-a scos.

 2. capricornk13 said,

  30/04/2013 at 11:46 am

  mă bucur că există cineva care poate să-l desconsidere pe Jeremy Irons pentru că are curajul şi graţia să spună verde lucrurilor pe nume şi să trateze cu dispreţ rahatul de corectitudine politică a momentului; presupun că înseamnă că în tot ceea ce faci şi ceea ce gândeşti dai dovadă de mai multă sinceritate, conştiinţă de sine şi insight decât el; sau, în fine, ar putea însemna că tu crezi că ceea ce susţine e total greşit, iar atunci nu pot decât să spun decât că ai dreptul la opinie, dar se întâmplă ca eu să nu fiu deloc de acord cu ea…
  ca să nu mai vorbim despre faptul că a pretinde că ştii cum e Jeremy Irons ca om (ramolit, neinteresant, lipsit de complexitate) după un interviu de nici 6 minute este o atitudine care pe mine una mă lasă într-o stare de perplexitate… 🙂

 3. MeTAL said,

  30/04/2013 at 12:22 pm

  Hmmm, o discutie despre actori, ce schimbare brusca de topic.
  Mi-a oferit ocazia sa vad ca actorii exista si in afara filmelor in care joaca (stiam ca mai apar pe “covorul rosu” dar cam atat). Actorul in discutie e cu adevarat spectaculos si cu niste opinii, din punctul meu de vedere, corecte. Prestatiile din “The man in the iron mask” (1998) si “Kingdom of Heaven” (2005) au fost delicioase, cu toate acestea nu pare ca ar avea performantele (masurate in trofee) ale unora dintre colegii sai.
  Oricum un actor foarte bun care a avut decenta de a juca in filme de calitate, nu in cele producatoare de venituri gigantice din cauza efectelor speciale. Asta cred ca afirma ceva despre statutul sau.

 4. capricornk13 said,

  30/04/2013 at 2:44 pm

  @meTAL: Jeremy Irons este în primul rând actor de teatru, ca toţi englezii care se respectă 🙂 A jucat roluri extrem de complexe în Iubita locotenentului francez, Damage, Mission, Reversal of Fortune, Lolita sau Margin Call. Iar ceea ce face cu Rodrigo Borgia în serialul HBO este fenomenal. Este actorul meu preferat, pentru că reuşeşte aproape ca nimeni altul să prezinte expresiv şi de veridic luptele interioare, călătoria în sine, dualitatea. Are un stil impecabil de a exprima umanul pe marginea prăpastiei, combinaţiile putere-fragilitate, convingere-vulnerabilitate, conştiinţă şi adevăr contra instinct şi slăbiciune.

 5. we said,

  04/05/2013 at 3:34 am

  capri, eu in locul tau as initia un club pe tema asta, asa cum au facut pe aici cu arnie pe cam acelasi motiv.
  si cum are si o latura culturala (J. Irons), poate propui ICR Vienna un simpozion pe tema aceasta. ceva imi spune ca va fi primita cu entuziasm (propunerea).
  :))

  esti prin romanica?

 6. capricornk13 said,

  06/05/2013 at 9:35 am

  @we: da, sunt absolut convinsa de entuziasm, in special in ce priveste atingerea pe fund 😀
  nu, nu m-am dus in Ro de data asta; Kahlenberg ieri, vazut Viena de sus – foarte frumos drumul inapoi printre vii si liliac inflorit

 7. 07/05/2013 at 7:59 pm

  Unde e Kahlenberg? Scuză-mi ignoranța! E la walking distance, ca să mă exprim ca pe hostelworld? 🙂

 8. capricornk13 said,

  08/05/2013 at 8:28 am

  @cristian: in nord-vestul orasului, face parte din Viena, ajungi cu autobuzul 🙂 – 19, Grinzing

 9. cristian s said,

  08/05/2013 at 12:03 pm

  Multumescu-ti

 10. cleosejoacă said,

  11/05/2013 at 10:01 am

  pe acest domn, cum şi pe sir anthony hopkins i-aş cam lua acasă a couple of days. fie chiar să nu mi se permită să comunic cu ei, ci doar să le adulmec existenţa.

  domnul irons ştie oare că în herăstrău încă se fumează la liber? :))) să îi dăm de ştire.

  cea mai dubioasă agresiune sexuală, dar şi puţin traumatizantă (şi) pentru că s-a produs extrem de repede, mi s-a întâmplat când urcam în tramvai la sf. vineri. în precis fracţiunea de secundă dintre a păşi pe platforma tramvaiului şi închiderea uşilor m-am trezit cu o palmă între picioare. până să mă dezmeticesc tramvaiul plecase, iar eu eram perplexă înainte de orice. &. oricât m-a oripilat acea atingere prea intimă, prea străină şi neprevăzută, nu m-am putut abţine să nu admir puţin strategia dobitocului.

  şi plecând de la strategie, dar şi de la dispreţul domnului irons pentru normă deopotrivă cu preţuirea liberului arbitru, eu propun să nu fii egoistă şi să îi îngăduim să şadă într-o staţie de buz şi să ne ajute să ajungem pe platformă. cu toată incorectitudinea politică inclusă, să crape toţi ipocriţii:)))

  p.s. în iubita locotenentului l-am iubit. cum şi în cel cu gemenii tulburaţi, îmi scapă numele.

  p.s. corectitudinea politică e un concept. nu are şi nu va avea vreodată substanţă în real. doar nişte manifestări isterice, izolate în discriminarea pozitivă. praf în ochi.

  • cleosejoacă said,

   11/05/2013 at 10:51 am

   Am scormonit în imbd. Dead ringers îl cheamă pe filmul cu gemeni. Splendoare.

   (şi era “pleeeease, have a sense of proportion”. acel “rogu-vă” e esenţial 🙂 )

 11. capricornk13 said,

  13/05/2013 at 9:26 am

  @cleo: aoleu! chiar ca tare strategia dobitocului, desi deosebit de scarboasa…
  N-am vazut Dead ringers, multumesc pentru hint. Intre timp iti recomand din tot sufletul noul lui film, Night Train to Lisbon. Eu nu l-am vazut inca, doar am citit de el, insa mi-am cumparat cartea lui Pascal Mercier, dupa care este facut filmul, si nu ma pot dezlipi de ea, este cel mai fascinant, intens roman de care am dat de la Yourcenar incoace!

  • cleosejoacă said,

   13/05/2013 at 6:24 pm

   cum, îţi imaginezi că îmi recomanzi un film şi în aceeaşi frază mă momeşti cu literatură, iară io văd filmul întâi? blasfemie. 🙂
   deci am notat cartea lui Mercier, filmul să mai aştepte. (mulţam şi eu)

 12. capricornk13 said,

  14/05/2013 at 11:07 am

  @cleo: eh, era o strategie! 😀

 13. capricornk13 said,

  17/05/2013 at 5:48 pm

  @chirico77: prietene, glumitzele tale n-au loc aici, mai citeste un pic blogul asta si te vei convinge singur; multumesc pentru intelegere…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: